#громадськемісце Клічук розповів, яку участь бере міськрада у мобілізаційних заходах на території Чернівецької громади #чернівці #chernivtsi

Клічук розповів, яку участь бере міськрада у мобілізаційних заходах на території Чернівецької громади

Міська рада постійно бере участь у мобілізаційних заходах у Чернівецькій громаді. Її обов’язок як місцевої влади полягає виключно в оповіщенні.

Про це на своїй пресконференції сказав Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

“Є дві мобілізаційні групи. Ми отримуємо інформацію по військовозобов’язаних, повістки. Дві групи людей виїжджають на автомобілі за тими адресами, які вказують нам із ТЦК. Завдання полягає виключно в оповіщенні. Так записано, відповідно, ми це виконуємо. Більше, ніж оповіщення, міська влада робити не має права. Усе інше знаходиться під контролем обласного ТЦК і ОВА”, – зазначив мер.

Він зізнався, що негативно ставиться що залечення місцевої влади до мобілізаційних процесів. Утім, проти закону не підеш.

“Вважаю, що роль міської влади не полягає у призові. І ми мали би виключно надавати ті дані, які маємо, – хто де зареєстрований тощо. Але мусимо виконувати закон”, – пояснив Клічук.

Як відомо, Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію. Народні депутати подали до другого читання документа 4269 правок.

Серед іншого члени комітету підтримали пропозиції щодо надання відстрочки від мобілізації для аспірантів усіх форм навчання, а також виключення із проєкту закону норми щодо заходів упливу за ухилення від мобілізації.

Водночас депутати відхилили правки щодо бронювання військовозобов’язаних, які отримують певну зарплату та сплачують податки.
29 березня повідомлялося, що комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки розглянув усі 4269 правок, поданих народними депутатами до другого читання законопроєкту про мобілізацію.

Станом на 6 квітня комітет не завершив розгляд законопроєкту про мобілізацію, однак уже 10 квітня законопроєкт може бути винесений у сесійну залу для розгляду.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 18:20

Коментарів 0 Переглядів 440

ДЖЕРЕЛО