#громадськемісце Нардеп із Чернівців розкритикував вилучення норми про демобілізацію – відео #чернівці #chernivtsi

Нардеп із Чернівців розкритикував вилучення норми про демобілізацію відео

Народний депутат родом із Чернівців, а зараз військовослужбовець ЗСУ Сергій Рудик обурився тим, що із законопроєкту про мобілізацію викинули норму про довгоочікувану демобілізацію.

Свою думку нардеп висловив на сесії Верховної ради, пише molbuk.ua

“Сьогодні на сесії сказав все, що думав про цинізм і недолугість нашого парламенту. Викинути із закону норму про демобілізацію – це глибока неповага і паскудство у ставленні до тих, хто зараз на передовій. У нас реально є лише один парламентський день, щоб повернути відповідні правки з зробити із недолугої піар-історії більш-менш адекватний закон. Але, скажемо чесно, шанси не більше 1%. Здоровий глузд, здається, остаточно покинув приміщення під куполом”, – написав Сергій Рудик.

Він зазначив, що рішення комітету Нацбезпеки та оборони про вилучення норми про демобілізацію стало “вишенькою на кривавому торті цієї війни”.

“Вдумайтеся – 24 місяці на передку, а в людини немає надії, коли це закінчиться, якщо ти не поранений, якщо в тебе не відірвало руку чи ногу. Повірте мені, хронічні захворювання в чоловіків, які провели більше двох років на передку, зашкалюють. Рішення про демобілізацію чекають сотні тисяч українських бійців “, – додав нардеп.

Як відомо, із законопроєкту про мобілізацію, який готують до другого читання, виключили положення про демобілізацію та ротацію військовослужбовців. Їх розглянуть окремо.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 16:18

Коментарів 0 Переглядів 142

ДЖЕРЕЛО