#громадськемісце Сьогодні ввечері на Буковині світло вимикатимуть не усім (графік відключень) #чернівці #chernivtsi

Сьогодні ввечері на Буковині світло вимикатимуть не усім (графік відключень)

За інформацією Чернівціобленерго станом на сьогодні, 10 червня, ситуація в енергосистемі дещо покращилася. Оскільки з ремонту повернули в роботу черговий енергоблок, який поступово додає більше виробленої електроенергії. Крім того, помірні погодні умови з теплим сонцем та активною роботою сонячних електростанцій дозволяють вдень не застосовувати обмеження споживання.
Саме тому, наразі ліміти в регіони не надають.
Але, для збалансованої роботи енергосистеми регіональні диспетчери НЕК Укренерго доводять енергетикам кількість черг і години вимкнення, яких зобов’язані дотриматися.
Сьогодні Обленерго сформував графік таким чином, щоб виконати умови НЕК Укренерго, тому лише частина груп задіяні у годинах відключення.
Надалі  будуть чергувати групи, щоб виконати команди регулятора і одночасно дотриматися справедливості у розподілу електроенергії серед усіх споживачів краю.
Поки що, заплановані відключення в групах триватимуть не більше двох годин.
Нагадуємо, якщо у вас відсутнє електропостачання поза графіками погодинних відключень, отже ці знеструмлення НЕ пов’язані з ГПВ. Якщо-що, телефонуйте до Call-центру (0372) 584-890, 099 230-9900, 067 230-9900.

ДЖЕРЕЛО