#громадськемісце Депутати не підтримали пропозицію збільшити виплати Почесним громадянам Чернівців #чернівці #chernivtsi

Депутати не підтримали пропозицію збільшити виплати Почесним громадянам Чернівців

На черговій сесії міськради вчора, 27 червня, депутати не підтримали проєкт рішення щодо виплат Почесним громадянам Чернівців щомісячної адресної матеріальної винагороди у розмірі трьох прожиткових мінімумів, що становить 9 тисяч гривень.

Про це стало відомо із відеотрансляції сесії міськради, пише molbuk.ua

“За” проголосували 17 депутатів, не голосували 12.

Секретарка міськради Марина Кирилюк зазначила, що напередодні сесії вирішили створити робочу групу, яка “напрацює зміни до цього положення і зробить його ще кращим”.

Депутат Олексій Каспрук зауважив, що на минулій сесії у травні цей проєкт рішення був знятий на довивчення із чітким терміном розгляду, а саме – на червневій сесії.

“У автора немає потреби нічого доопрацьовувати у цьому Положенні. Значна частина Почесних громадян Чернівців – це люди похилого віку. Частина з них потребує матеріальної підтримки громади. Бо 500 гривень на місяць – це подачка, а не матеріальна допомога. І враховуючи літній вік цих людей, не впевнений, що по-людськи затягувати розгляд цього питання”, – сказав депутат.

Нагадаємо, на сесії у травні депутат міськради від фракції “Пропозиція” Михайло Шкурей запропонував виплачувати Почесним громадянам Чернівців щомісячну адресну матеріальну винагороду у розмірі трьох прожиткових мінімумів, що становить 9 тисяч гривень.

Відповідний проєкт рішення Шкурей підготував на сесію міськради 30 травня. Проте питання зняли з розгляду та перенесли за пропозицією комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища.

Наразі звання “Почесний громадянин Чернівців” удостоїлися 70 мешканців. Із них серед живих залишилося 26.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 20:11

Коментарів 0 Переглядів 18

ДЖЕРЕЛО