#громадськемісце У Вижницькій лікарні на Буковині проводять конкурс на посаду гендиректора: що відомо #чернівці #chernivtsi

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Вижницька багатопрофільна лікарня. Фото: Суспільне Чернівці

У Вижницькій багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування на Буковині проводять конкурс на посаду генерального директора закладу. У попереднього керівника в червні завершився контракт.

Про це повідомили на сайті Вижницької громади.

Документи для участі у конкурсі можна подавати до 12 липня. Це може зробити людина, яка працювала на керівних посадах понад 5 років. Також має освіту магістра з управління та адміністрування, публічного або державного управління.

Водночас кандидат має представити план розвитку закладу на три-п’ять років. Зокрема, плани щодо реформування закладу впродовж одного року, пропозиції для покращення фінансових показників та залучення інвестицій.

Повний перелік документів, які необхідно подати на конкурс, оприлюднили на сайті міськради.

У червні з попереднім керівником закладу Федором Митринюком завершився контракт. Згідно з законодавством, голова міськради міг укласти з ним новий контракт на період дії воєнного стану, але вирішив оголосити конкурс, щоб могли податися різні кандидати. Про це у коментарі Суспільному повідомив заступник міського голови Сергій Колотило.

До офіційного призначення нового керівника обов’язки очільника лікарні виконуватиме заступник Петро Вовк.

Що відомо про лікарню

Раніше у лікарні виявили понад 9 мільйонів гривень втрат через неефективне управління. Це з’ясували під час аудиту та ревізії роботи закладу за 2021-2023 роки. Зокрема, у лікарні безпідставно виплачували надбавки медикам на початку пандемії Covid-19, утримували збиткове стоматологічне відділення та, ймовірно, отримували гроші від НСЗУ за пацієнтів, яких “не існує”.

У лікарні ці порушення визнали частково й частину усунули. Детальніше Суспільне розповідало у відео:

[embedded content]

Перевіряли, чи надавали пацієнтам безплатні послуги за гроші

Торік у липні за зверненням голови НСЗУ Наталії Гусак у лікарні ініціювали перевірку, чи надавали пацієнтам платно послуги, які є безплатними.

30 червня Гусак під час робочої поїздки до Чернівців приїхала без попередження у Вижницьку багатопрофільну лікарню. Там опитувала пацієнтів й почула, що жінка з онкологією заплатила у лікарні 3000 гривень за аналізи, які входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними для пацієнтів. Також що у лікарні беруть гроші за обстеження на комп’ютерному томографі: 700 гривень за колбу та 600 гривень за контраст.

За словами Гусак, такі випадки є неприпустимим порушенням договору з НСЗУ. Відтак вона звернулася до засновників лікарні.

У коментарі Суспільному тодішній директор лікарні Федір Митринюк сказав, що після заяви Гусак у лікарні провели перевірку. За його словами, у жінки, про яку йдеться в дописі, не просили грошей за комп’ютерну томографію, й усі дослідження за направленням сімейних лікарів у лікарні є безплатними.

“Копії електронних направлень є — все пройшла безплатно. Жінка купила за 670 гривень контрастну речовину для КТ, але наголошую, що у неї провели чотири зони КТ головного мозку, КТ грудної клітини, КТ черевної порожнини, КТ малого тазу з контрастуванням. Оскільки нам НСЗУ погашає тільки КТ 590 гривень, не можемо закуповувати усім колбу та контраст. Ми стараємось допомогти, якщо людина не може закупити. А є такі люди, що згідні купити, інакше тоді ми просто не в силі кожній людині надавати допомогу”, — каже Митринюк.

[embedded content]

Читати ще

Читати ще Ймовірно, отримували гроші за пацієнтів, яких не було: що виявив аудит лікарні на Буковині та як це коментують у закладі

Читати ще У Вижницькій лікарні проведуть перевірку, чи надавали пацієнтам безплатні послуги за гроші

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

ДЖЕРЕЛО