#громадськемісце Через аномальну спеку на Буковині обмежили рух вантажівок на дорогах #чернівці #chernivtsi

Цього тижня у Чернівецькій області очікується до +36°С тепла, тому для вантажівок тимчасово обмежили рух.

Про це повідомили у службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, пише С4.

Зазначається, що високі температури повітря можуть розплавити асфальтобетонне покриття. А рух, особливо перенавантажених транспортних засобів, зруйнувати дороги. Глибокі колії, що з’являються під час спеки, згодом утворюють тріщини, вибоїни та просідання.

Відтак, з 10:00 до 22:00 рух вантажних транспортних засобів на дорогах області заборонили. Обмеження стосуються вантажівок, в яких загальна маса 24 тонни, або навантаження на вісь понад 7 тонн.

Водночас рух дозволили транспорту, що перевозить небезпечні вантажі, живих тварин та швидкопсувні продукти; вантажівки, залучені до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; транспорт, що використовується для перевезення комунальних та дорожньо-будівельних матеріалів під час виконання робіт.

У службі додають, що контроль за дотриманням обмежень здійснюють працівники Національної поліції та Укртрансбезпеки. За порушення передбачені штрафи.

Нагадаємо, цього тижня на Україну пошириться тропічне повітря з північних районів Африки. У деяких регіонах повітря прогріється до 40-41°С тепла.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО