#громадськемісце Що таке бітумна черепиця та як її вибрати?* #чернівці #chernivtsi

* Реклама

Як вибрати бітумну черепицю?

Під час будівництва або ремонтних робіт на даху виникає потреба в придбанні якісної та надійної покрівлі. В цьому випадку рекомендуємо вам вибрати м’яку черепицю. В цій статті розповімо, чому саме бітумна черепиця є чудовим варіантом для покриття даху. Розглянемо особливості, різновиди та переваги.

Що таке бітумна черепиця?

Так називають один з надійних та довговічних матеріалів для покрівлі даху будинку. Основною відмінністю від інших варіантів є гнучкість. Завдяки цьому, бітумна черепиця є універсальною та може викладатися на конструкції різної конфігурації та форми.

Наприклад, вона може встановлюватися скатну покрівлю, куполи та інші види даху. Крім цього, м’яка покрівля може кріпитися і на покритті з фігурними компонентами та перепадами висот. Головна вимога лише одна – кут нахилу ската повинен становити 12 градусів і не менше. Що стосується структури, то гнучка покрівля містить в собі склополотно, бітум та кам’яну посипку.

Види бітумної черепиці

Розібравшись с особливостями матеріалу, можна переходити до вибору. Щоб підібрати оптимальне бітумне покриття, потрібно дізнатися про існуючі різновиди. За кількістю шарів можна розділити гнучку черепицю на одношарову та двошарову.

Існують варіанти і з 3-ма шарами, проте вони використовуються не так часто. Крім цього, м’яку покрівлю розділяють на види за типом обробки. Бітумне покриття обробляють модифікаторами або окислюють.

Як вибрати бітумну черепицю?

В продажу представлені десятки різновидів матеріалу. Проте, велике різноманіття варіантів не стане проблемою, якщо під час вибору використовувати певні критерії.

Тип бітуму

Бітумна мастика є основою (зв’язувальним шаром), який може оброблятися двома видами модифікаторів: SBS та APP. Останній містить полімери та краще переносить високі температури (до 130 ° С) і не “пливе” під впливом УФ-випромінювання.

Тип грануляту

Грянулятом називають дрібну кам’яну посипку, яка призначення для покращення стійкості, захисту від негативних зовнішніх факторів та забезпечення міцності.

Для її виробництва використовуються два види сировини: сланець та базальт.

Тип клеєвого слою

Щоб забезпечити надійну експлуатацію м’якої черепиці, виробники наносять особливий клейовий шар. Він може бути двох видів: у вигляді смуги та суцільний. Перший варіант використовується в окисленому бітумі, а другий наноситься зазвичай на двошаровий різновид.

Форма, розмір та дизайн

Сучасні виробники намагаються забезпечити широкий вибір гнучкої черепиці, тому виготовляють різновиди, які відрізняються за розміром, кольором та формою. В продажу можна знайти м’яку покрівлю у формі цегли, драконових зубів, ромбів, шестигранних фігур та прямокутників.

Кольорова палітра широка. Можна замовити сіру, коричневу, зелену, чорну та інші види покриття.

Кількість шарів

Під час пошуку потрібного виду також потрібно враховувати, що існує одношарова та двошарова м’яка покрівля. Перший варіант є стандартним. Він достатньо міцний, стійкий та вартує недорого. Другу категорію гнучкого покриття ще називають ламінованим. Його показники міцності трохи вищі.

Виробники

Наразі матеріал виготовляють десятки брендів. Якщо розглядати перевірені часом компанії з гарною репутацією, то це Tegola, Katepal, Shinglas та IKO. Кожен з них застосовує свою технологію, тому перед покупкою варто проконсультуватися з фахівцем.

Бюджет

Ну і звісно важливий фактор – це ціна бітумної черепиці. Вона варіюється в середньому в межах 500-2000 гривень. Проте, вартість може змінюватися, оскільки каталог постійно оновлюється. Завдяки широкому ціновому діапазону, покупці можуть обрати як бюджетні види покрівлі, так і більш дорогі.

Основні переваги бітумної черепиці

Гнучка покрівля є досить популярним матеріалом серед покупців.

Це обумовлено низкою переваг:

  • універсальність (використовується для дахів практично всіх можливих конфігурацій);
  • стильний зовнішній вигляд (бренди виготовляють покрівлю в різних формах та кольорах);
  • відносна легкість (м’яке покриття важить значно менше, ніж його аналог, виготовлений на основі металу);
  • доступна ціна (вартість матеріалу починається приблизно від 500 грн).

Додатковою перевагою є тривалий термін експлуатації. Сучасні моделі можуть прослужити 50 та більше років без значного зносу.

Яка бітумна черепиця краща?

Щоб вибрати гнучку черепицю для будинку, потрібно враховувати особливості конструкції та вимоги, які ставляться до покриття. Це допоможе визначити, яке саме покриття ідеально підійде для конкретного даху. Підібрати його допоможуть досвідчені фахівці, тому варто спочатку отримати консультацію.

“Джерело: pandah.com.ua”

Сьогодні, 13:15

Коментарів 0 Переглядів 69

ДЖЕРЕЛО