#громадськемісце Байден під час виступу на саміті НАТО випадково назвав Зеленського “президентом Путіним” #чернівці #chernivtsi

Президент США швидко виправився, але ця помилка стала ще одним приводом для критиків говорити про його старість

Президент США Джо Байден на пресконференції у Вашингтоні, допустив прикру помилку. Передаючи слово очільнику України Володимиру Зеленському, назвав його “президентом Путіним”. Виправився він доволі швидко, й навіть український гарант допоміг американському колезі вийти з гумором з цієї ситуації.

Про це повідомило видання BBC. Зазначається, що Байден відійшов від тексту на телесуфлері й відразу припустився помилки. І це за умови, що більшість світових ЗМІ називали цю пресконференцію “моментом істини” на тлі заяв про його нездатність надалі керувати такою країною, як Сполучені Штати. 

“Тепер я хочу передати слово президенту України, у якого стільки ж сміливості, скільки й рішучості. Пані та панове, президент Путін”, – сказав Байден. 

Після сказаного він майже відійшов від мікрофона, але усвідомив помилку й дуже швидко додав: “Президент Путін? Він (Зеленський – ред.) переможе президента Путіна. Я аж надто зосереджений на тому, щоб перемогти президента Путіна”.

Звичайно ця промова викликала у більшості присутніх усмішку, у тому числі й у президента України. Зеленський жартома сказав у відповідь: “Я кращий”. На це Байден відповів: “Ти набагато кращий”.

Вибори президента США

Восени цього року у Сполучених Штатах мають відбутись президентські вибори. Наразі головними кандидатами на цей пост є Джо Байден та Дональд Трамп. І якщо раніше чинний президент був лідером опитувань, то після перших дебатів його почали закликати до зняття своєї кандидатури з виборів

Такі заклики закидають не опоненти по виборчому процесу, а однопартійці та ті особи, які раніше підтримували Байдена у його намаганнях лишитись на другий строк на посту президента США. Навіть американський актор Джордж Клуні закликав Байдена вийти з передвиборчих перегонів. Він є одним з організаторів збору коштів для Демократичної партії і вважає, що проблема полягає у віці чинного очільника США.

Натомість Джо Байден заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру з президентських виборів й “твердо налаштований” брати участь в гонці. У своєму першому інтерв’ю після дебатів він пояснив провал застудою і поганим самопочуттям, і заявив, що зніметься з виборів лише тоді, коли цього попросить Господь всемогутній.

Джерело: https://informator.ua

ДЖЕРЕЛО