#громадськемісце Захисники та захисниці України І-ІІІ групи інвалідності і члени їх сімей можуть отримати грошову допомогу на санаторно-курортне лікування #чернівці #chernivtsi

Захисники та захисниці України І-ІІІ групи інвалідності і члени їх сімей можуть отримати грошову допомогу на санаторно-курортне лікування.

Розмір одноразової виплати становить 15 тисяч гривень. Кошти виокремлюють з обласного бюджету в рамках Регіональної програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць та членів їх сімей.

☝️Зазначимо, що грошова допомога надається громадянам, місце проживання (перебування) яких задеклароване/зареєстроване на території Чернівецької області, та внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області.

🛑Грошова допомога не надається, якщо заявник, в поточному році вже отримував грошову допомогу за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на виконання інших обласних програм.

📑Для отримання цієї фінансової допомоги необхідно звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту за місцем проживання/перебування із заявою та згодою на обробку персональних даних, до якої додаються: 

– копію паспорта громадянина України та витяг із реєстру територіальної громади;

– копію ідентифікаційного коду;                  

– копію посвідчення встановленого зразка;

– копію документа військово-лікарської комісії, в якому визначено причинний зв’язок отриманих захворювань, поранень, контузій і каліцтв;

– довідку медико-соціальної експертної комісії про групу та причину інвалідності;

– документ про сплату повної вартості санаторно-курортної путівки строком санаторно-курортного лікування не менш як 14 днів, що засвідчує проходження Захисниками та Захисницями України І-ІІІ груп інвалідності та членами їх сімей санаторно-курортного лікування.

✔️Дізнатись більше про виплати чи отримати консультацію можна, звернувшись до Департаменту соціального захисту населення обласної військової адміністрації, Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат за адресою: вул. Головна, 245, м. Чернівці, каб. 1.

📞Телефон для довідок (0372) 58-11-86, (0372) 55-03-80

Департамент соціального захисту населення Чернівецької ОДА

ДЖЕРЕЛО