#громадськемісце "16 липня графік – просто жах. Тримаємося разом з вами з усіх сил": Чернівціобленерго самі в шоці від таких відключень. Знову оновлений графік #чернівці #chernivtsi

"16 липня графік просто жах. Тримаємося разом з вами з усіх сил": Чернівціобленерго самі в шоці від таких відключень

Сьогодні, 16 липня, графік – просто жах. О шостій ранку ми отримали команду від диспетчерів НЕК Укренерго застосувати чотири черги до 16:00. Оскільки на вечір і так вже були заплановані чотири черги, то виходить упродовж усієї доби мусимо відключати по 12 груп одночасно (4 черги х 3 групи).

Про це пише АТ “Чернівціобленерго” на своїй сторінці у Телеграм.

Друзі, ми мусимо. Ми зобов’язані виконати розпорядження системного оператора інакше область буде знеструмлена без попередження разом з об’єктами життєзабезпечення. Інакше, – вийде з ладу високо технологічне обладнання, яке ще працює і тримає енергосистему в робочому стані.

Чому так? Все через бісову взаємо залежність: чим більше споживання, тим більше відключень. А в спеку дуже великі запити на електроенергію, тому й обмежувати доводиться більше.

Ситуація складна поки ще в ремонті перебувають атомні енергоблоки. Через кілька днів це обладнання вийде в роботу і відключень поменшає. Сподіваємося це станеться вже наступного тижня. А загалом легше буде вже найближчими вихідними, бо споживання у суботу/неділю традиційно знижується.

Тримаємося разом з вами з усіх сил ще зовсім трішечки, – пишуть в АТ “Чернівціобленерго”.

Графік відключення світла на Буковині 16 липня
(актуальний станом на 19.00):

У випадку різкого непрогнозованого збільшення навантаження на мережі диспетчер зобов’язаний негайно вжити заходів, щоб його знизити. Такі аварійні відключення застосовуються незалежно від складених графіків.

Графік може змінюватися залежно від оперативної ситуації в енергосистемі країни. Законодавство зобов’язує нас оновлювати інформацію кожні 30 хв, тому ми будемо докладати усіх зусиль, щоб вимушені зміни у графіку застосовувати виключно за рахунок годин сірої зони. Й залишати максимально незмінними години заживлення та знеструмлення у кожній групі.

ДЖЕРЕЛО