#громадськемісце Дорога громадо! Шановні новодністровці та гості нашого міста! #чернівці #chernivtsi

23 і 24 серпня українці відзначатимуть головні свята нашої держави.

Проголошення незалежності України стало логічним завершенням українського державотворення, а одним із її символів є Державний Прапор України. Під синьо-жовтим знаменом багато поколінь найкращих українців торували шлях до самостійності. З цим стягом наш народ утвердив у 1991 році віковічну ідею про державність.  

Та виявилось, що наш загребущий східний сусід не хоче остаточно розімкнути свої хижі імперські обійми. Тому український народ і сьогодні змушений виборювати право на свою незалежність і мирне майбуття, об’єднавшись в єдиній меті – захистити свою державу. А Державний Прапор України став уособленням мужності й відваги, боротьби за свободу та незалежність.

Синьо-жовті прапори носять біля серця і на шевронах наші сьогоднішні захисники.

Під синьо-жовтими стягами наші герої йдуть у бій, звільняючи рідну землю.

Спраглі свободи українці потайки малюють національні символи в окупованих містах, показуючи ворогу свою незламність та надихаючи своїх земляків.

З синьо-жовтими знаменами ми навколішки зустрічаємо наших полеглих Героїв, ними покриваємо їхні труни.

Тому Державний Прапор України ми бережемо і шануємо як найвищу національну святиню.

Знаю, що війна не зламає красу і велич України, що незгасима її зоря, бо впродовж століть вона надихала наших співвітчизників на боротьбу за свободу! Вірю, що ЗСУ неодмінно повернуть нашим дітям і внукам мирне синє небо ‑ без ворожих літаків, ракет та шахедів, і чисте від мін та вибухівок золоте пшеничне поле!

З Днем Незалежності України!

З Днем Державного Прапора України!

Міський голова Наталя Цимбалюк

Джерело

ДЖЕРЕЛО