#громадськемісце У Чернівецькій області 39% пожеж стаються на відкритій території #чернівці #chernivtsi

У Чернівецькій області від початку року сталося майже 400 пожеж на відкритій території. Це 39% від загальної кількості загорянь на Буковині.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 розповів заступник начальника Головного управління ДСНС у Чернівецькій області з реагування на надзвичайні ситуації Василь Бабюк.

[embedded content]

За інформацією рятувальників, найчастіше до пожеж в екосистемах призводить людський фактор – підпал і спалювання сухої рослинності для того, щоб уникнути прибирання. Найнебезпечнішими є випадки, коли під час спалювання є висока температура повітря та пориви вітру.

«Найбільша складність гасіння пожеж на відкритих територіях полягає у розповсюдженні пожежі у бік населених пунктів. Якщо пожежа просто на полі, то вона не несе такої загрози, окрім викидів у атмосферу та загибелі тварин. Інше питання, коли є великі чагарники, і вони горять у напрямку автозаправних станцій, житлового масиву. Отоді нам треба збільшувати кількість сил і засобів для того, щоби не допустити перекидання вогню на будинки», – сказав заступник начальника ГУ ДСНС у Чернівецькій області з реагування на надзвичайні ситуації.

Водночас з усієї кількості пожеж, які сталися в екосистемах, п’ять загорянь рятувальники ліквідували на території сільськогосподарських угідь. Вони виникли внаслідок спалювання залишків зерна.

За словами Бабюка, від початку року під час спалювання сухої трави загинули дві людини.

«Вони гасили пожежу, надихалися відходами горіння, через що їм стало погано, впали у траву, що горіла, й отримали опіки, несумісні з життям», – додав Василь Бабюк.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях 2 вересня у квартирі багатоповерхового будинку у пожежі загинула людина.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО