#громадськемісце У сусідній Румунії через повені загинуло 7 людей #чернівці #chernivtsi


Тисячі будинків зруйновані

Щонайменше 17 людей загинули внаслідок повеней, які охопили центральну Європу і спричинених штормом Борис, що приніс понад місячну норму опадів.

Про це пише CNN.

Австрія, Польща, Чехія та Угорщина зазнали сильних дощів. Польський уряд оголосив надзвичайний стан після кількох днів злив, які спустошили південно-західні регіони країни. Прем’єр-міністр Дональд Туск оголосив про виділення 1 мільярда злотих ($260 мільйонів) на екстрену допомогу найбільш постраждалим регіонам.

У Чехії тисячі жителів залишилися без гарячої води та електрики після того, як влада закрила теплові станції. У місті Острава, що за 15 кілометрів від польського кордону, теплову станцію Veolia довелося повністю закрити через повінь, залишивши 280,000 мешканців без гарячої води.

У Румунії за останні кілька днів загинули семеро людей. 

У сусідній Румунії через повені загинуло 7 людей

У Польщі через повені загинуло четверо людей, а в Чехії — троє, повідомила місцева поліція.

В Австрії у неділю загинув пожежник, а двоє чоловіків віком 70 та 80 років були знайдені мертвими після того, як опинилися у пастці у своїх будинках.

Європа є континентом у світі, який нагрівається найшвидше, глобальне потепління сприяє екстремальним погодним явищам тут. Тепліша атмосфера може утримувати більше водяної пари, що означає інтенсивніші опади, а тепліші океани спричиняють сильніші шторми.

ДЖЕРЕЛО