#громадськемісце Другу ніч поспіль у Румунії повітряна тривога через російські дрони. Три "Шахеди" атакували країну НАТО. Але Захід цього не бачить #чернівці #chernivtsi

Другу ніч поспіль у Румунії лунає повітряна тривога. РФ бомбардує Україну іранськими “Шахедами”, які залітають у повітряний простір країни НАТО. І знаєте що відбувається? Нічого.

Румунська влада повідомляє жителям свого прикордоння, що вони не мають панікувати і “жодна ділянка нашої території не є об’єктом атак російської федерації”. Нюанси варварських бомбардувань сусідньої країни, ну буває.

Чесно кажучи, це якийсь світовий театр абсурду. Сили “вісі зла” методично знищують інфраструктуру України, абсолютно не рефлексуючи з приводу “прильотів” по території НАТО, щодня намагаються бомбити Ізраїль, блокують торгівлю в Червоному морі. А Захід у цей час зайнятий дискусіями про стан здоров’я лідерів вільного світу, відкриттям Олімпіади чим завгодно, але тільки не утихомиренням небезпечних для всього світу божевільних з Москви та Тегерана.

Другу ніч поспіль у Румунії повітряна тривога через російські дрони, проте Захід ігнорує реальність війни

Спроби “умиротворення”, “деескалації”, а по суті – ігнорування реальності, яка вже не просто стукає у двері, а прилітає у двір у вигляді іранських дронів, приведуть лише до одного: ескалація буде блискавичною.

Одного дня диктатури поставлять цивілізований світ перед вибором – або капітуляція, або велика війна. Щоб не довелося робити цей вибір, починати діяти треба було “вчора”. Ще не пізно хоча б спробувати уникнути катастрофи.

Леонід НЕВЗЛІН, Ізраїльський громадський діяч, видавець
Видання Обозреватель


Нагадаємо, 25 липня рашисти атакували південь Одеської області та центральні регіони ударними БпЛА типу “Shahed”, протиповітряна оборона збила 25 з 38 безпілотників.

Повідомляється, що відбивали повітряний напад зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних сил та розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони.

“У ніч на 25 липня 2024 року окупанти атакували ударними БпЛА типу “Shahed” із мису Чауда, Крим та Приморсько-Ахтарська – РФ. Цієї ночі ворог застосував 38 ударних БпЛА “Shahed-131/136″, атакуючи об’єкти інфраструктури України на кількох напрямках, зокрема – південь Одеської області та центральні регіони України”, пшуть Повітряні сили у Telegram

В результаті протиповітряного бою збито 25 ударних БпЛА. Ще три “Шахеди” локаційно втрачені після перетину державного кордону з Румунією.

Російські безпілотники вибухнули на території Румунії, їхні уламки знайшли за багато кілометрів від кордону. Міноборони Румунії підняло два літаки F-16 за сигналом тривоги Ro-Alert про наближення кількох російських безпілотників до кордону країни.

ДЖЕРЕЛО