Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Скандал! Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Скандал! Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК #чернівці #chernivtsi

Скандал! Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК

Народний депутат Микола Тищенко (виключений зі “Слуги народу”) повідомляв про перевірки різних установ в рамках роботи ТСК із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.

Про це йдеться у матеріалі Руху ЧЕСНО.

У жовтні 2022 року Тищенко ініціював створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) “Нацресурс”, що згідно з документами, мала розслідувати можливі факти неефективної діяльності Держагентств лісових та водних ресурсів та Держекоінспекції.

В рамках цієї ТСК Тищенко звітував, як проводить виїзні засідання, перевіряє лісгоспи та розслідує незаконну вирубку лісів. Він навіть виготовив спеціальну уніформу для своєї ТСК, подібну до тієї, що носять силовики. ​​

Однак на початку травня 2023 року Верховна Рада не затвердила проміжний звіт лісової комісії, тож вона припинила свою діяльність.

Утім, і після цього Тищенко продовжував їздити з перевірками до різних установ, прикриваючись ТСК, про що активно інформував у своїх соцмережах.

Фото: Фейсбук

Варто зазначити, що члени ТСК, пред’явивши посвідчення нардепа, і за дорученням комісії, можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від їх форми власності та режиму секретності. Але Тищенко робив це вже не бувши офіційно членом жодної комісії.

Так у липні минулого року нардеп повідомив, що разом з Нацполіцією викрив ботоферму в одному з київських офісів. Тищенко стверджував, що цю інформацію він дізнався зі звернень громадян у ТСК “Нацресурс”.

Протягом року нардеп регулярно писав про викриття колцентрів і ботоферм в різних містах України в рамках роботи давно не чинної ТСК із вирубки лісів. Щобільше, прикриваючись ТСК, Тищенко повідомляв також про перевірки об’єктів інфраструктури.

А нещодавно Тищенко опинився у центрі скандалу через відео, на якому двоє людей у камуфляжі із супроводу нардепа просто посеред вулиці затримують чоловіка у цивільному. Тищенко заявляв, що конфлікт у Дніпрі виник “під час проведення обшуків шахрайських ботоферм”.

Наразі нардеп отримав підозру за протиправне позбавлення волі, а суд відправив його під домашній арешт.

ДЖЕРЕЛО