#громадськемісце Житель Буковини перерахував шахраям 215 тисяч гривень на позашляховик. А ті "накивали п’ятами" #чернівці #chernivtsi

Житель Буковини перерахував шахраям 215 тисяч гривень на позашляховик

26 липня до співробітників відділення № 5 (Глибока) Чернівецького РУП звернувся 45-річний житель села Великий Кучурів із заявою про шахрайство. Чоловік розповів, що перерахував гроші продавцю за позашляховик, однак після переказу зв’язок з ним обірвався.

Поліцейські встановили, що заявник знайшов оголошення про продаж автомобіля в соціальній мережі. Зв’язавшись із продавцем обговорили умови, які цілком влаштували чоловіка.

Як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області, майбутній автовласник погодився та перерахував на банківську картку, яку вказав новий знайомий, передплату в розмірі 215 тисяч гривень. В подальшому шахразв’язок з авто-продавцем обірвався.

Розпочато кримінальне провадження відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення особи зловмисника.

Буковинські поліцейські закликають громадян бути уважними до інформації, яку ви бачити в інтернеті. За для того, щоб уберегтися від шахрайства, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

– перед тим, як зробити онлайн-покупку, перевірте відомості про продавця або постачальника, почитайте відгуки інших користувачів;

– вимагайте надання офіційних документів, підтвердження його повноважень та на сам товар, який вам пропонують;

– уникайте «занадто привабливих» пропозицій;

– якщо товар, який вам пропонують, за пропозицією продавця коштує значно нижче ринкової вартості, це може бути шахрайство;

– у разі вартісних покупок спілкуйтеся з продавцем офлайн, огляньте товар та перевірте справжність документів. За потреби – скористайтеся послугами експертів.

ДЖЕРЕЛО