#громадськемісце Ексдиректора комунального підприємства на Буковині підозрюють у розтраті понад 2,2 млн грн при закупівлі електроенергії #чернівці #chernivtsi

Ексдиректора комунального підприємства на Буковині підозрюють у розтраті понад 2,2 млн грн при закупівлі електроенергії

Колишньому керівнику одного з комунальних підприємств у Чернівецькій області повідомили про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. Ймовірно підозрюваний закупив електроенергію за завищеною ціною на понад 2,2 млн грн.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

За даними слідства, у лютому 2020 року очільник підприємства за результатами проведення процедури публічних закупівель уклав з порушенням закону договір з товариством-переможцем на придбання електроенергії майже на 9 млн грн.

Правоохоронці встановили, що у кінцевій редакції договору експосадовець умисно упустив обов’язковий пункт про  неможливість внесення змін до істотних умов договору – ціни. 

«Це свідоме упущення у договорі дало можливість постачальнику упродовж року протиправно збільшувати ціну на постачання електроенергії, що призвело до розтрати понад 2,2 млн грн бюджетних коштів», – додали у прокуратурі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині двох місцевих мешканців підозрюють у незаконному привласненні майже 135 тисяч гривень із бюджету територіальної громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО