#громадськемісце На Буковині під приводом продажу автомобіля шахраї ошукали місцевого жителя на 215 тисяч гривень #чернівці #chernivtsi

На Буковині під приводом продажу автомобіля шахраї ошукали місцевого жителя на 215 тисяч гривень

У Чернівецькій області 45-річний місцевий житель потрапив на гачок шахраїв та втратив 215 тисяч гривень. Аферисти видурили в чоловіка кошти під приводом продажу автомобіля.

Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Поліцейські встановили, що мешканець села Великий Кучурів знайшов оголошення про продаж автомобіля в соціальній мережі. Зв’язавшись із продавцем він обговорив умови, які цілком влаштували чоловіка. Майбутній автовласник погодився та перерахував на банківську картку, яку вказав псевдопродавець, передплату в розмірі 215 тисяч гривень. Надалі зв’язок із ним обірвався.

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення особи зловмисника.

Буковинські поліцейські закликають громадян бути уважними до інформації, яку ви бачите в інтернеті. А щоб уберегтися від шахрайства, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  • перед тим, як зробити онлайн-покупку, перевірте відомості про продавця або постачальника, почитайте відгуки інших користувачів;
  • вимагайте надання офіційних документів, підтвердження його повноважень та на сам товар, який вам пропонують;
  • уникайте «занадто привабливих» пропозицій;
  • якщо товар, який вам пропонують, за пропозицією продавця коштує значно нижче ринкової вартості, це може бути шахрайство;
  • у разі вартісних покупок спілкуйтеся з продавцем офлайн, огляньте товар та перевірте справжність документів. За потреби — скористайтеся послугами експертів.

Нагадаємо, упродовж 24 липня шахраї ошукали трьох мешканців Чернівецької області.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО