Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
На Буковині жінка хотіла придбати зарядну станцію і перерахувала шахраям 9 тис. грн – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце На Буковині жінка хотіла придбати зарядну станцію і перерахувала шахраям 9 тис. грн #чернівці #chernivtsi

На Буковині жінка хотіла придбати зарядну станцію і перерахувала шахраям 9 тис

Мешканка Новодністровська потрапила на гачок аферистів, які нібито продавали зарядні станції. За цим фактом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Сталося це 2 липня. До поліції звернулася 43-річна жінка, яка розповіла, що в соціальній мережі знайшла інформацію про продаж зарядної станції.

Зв’язавшись із продавцем, буковинка обговорила умови. Для отримання бажаної техніки жінка повинна здійснити передоплату у розмірі 9000 гривень. Вона перерахувала вище вказану суму на невідомий рахунок, проте бажаний товар так і не отримала.

Аби уберегтися від подібної схеми шахрайства, поліцейські радять громадянам дотримуватись наступних рекомендацій:

  • перед тим, як зробити покупку в інтернеті, перевірте інформацію про продавця, почитайте відгуки інших користувачів;
  • уникайте «занадто привабливих» пропозицій. Якщо товар, який вам пропонують, коштує значно нижче ринкової вартості, це може бути шахрайство;
  • у разі вартісних покупок особисто спілкуйтеся з продавцем офлайн, огляньте товар та перевірте справжність документів;
  • візьміть собі за правило оплачувати товар після його отримання.

Як повідомлялося раніше, псевдолікарка шахрайським шляхом виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО