#громадськемісце На прилавках чернівецьких ринків з’явилася полуниця: чи безпечно вживати ягоду зараз #чернівці #chernivtsi

На прилавках чернівецьких ринків з’явилася полуниця: чи безпечно вживати ягоду зараз

На чернівецькі ринки завезли перші партії полуниці. Ягоди привозять з Греції та Туреччини. У середньому полуниця коштує 200 грн за кілограм.

Хто перевіряє якість полуниці на чернівецьких ринках та чи безпечно її вживати зараз, дізнавалися журналісти С4.

[embedded content]

Завідувач відділу антибіотикорезистентності та інфекційного контролю Чернівецького центру контролю та профілактики хвороб Юрій Падурару каже – на кожному ринку у місті є лабораторії, в яких проводять дослідження вмісту різних хімічних речовин, у тому числі й полуниці

Так, провідна лікарка лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №1 ринку «Центральний» розповіла журналістам, що нині позитивних результатів на небезпечні речовини у полуниці не знаходили.

«Ми забрали приблизно 30 проб, зробили експертизу полуниці. Підвищення вмісту нітратів не було. 60 мл у кілограмі це допустимий рівень. Редиска у нас була в попередньому місяці, три проби. Ми зняли з реалізації [редиску]. А полуниця у нас безпечна йде», – говорить Наталія Тофанчук.

Юрій Падурару зауважує, що цьогоріч до центру не надходили екстрені повідомлення про випадки харчових отруєнь, токсикоінфекцій або випадків гастроентероколіту, пов’язаних з вживанням полуниці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які продукти можуть подорожчати до Великодня та чим варто запастися вже зараз.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО