Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Працюють цілодобово та без вихідних: як «Чернівціобленерго» справляється з нестачею працівників – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Працюють цілодобово та без вихідних: як «Чернівціобленерго» справляється з нестачею працівників #чернівці #chernivtsi

Працюють цілодобово та без вихідних: як «Чернівціобленерго» справляється з нестачею працівників

Улітку працівники «Чернівціобленерго» найбільше завантажені роботою. Лише у червні від буковинців енергетики отримали майже 16 тисяч звернень. Попри те, що всі працівники заброньовані від мобілізації, фахівців у підприємстві не вистачає.

Про це журналістам С4 розповів директор з розвитку мереж АТ «Чернівціобленерго» Павло Світайло.

У «Чернівціобленерго» зараз працює 12 оперативних бригад, які виїжджають на аварійні виклики в місті, та сім бригад, які обслуговують високовольтні підстанції.

Нині всі працівники підприємства заброньовані від мобілізації. Та на початку повномасштабного вторгнення 70 фахівців призвали на військову службу. Шестеро з них загинули. Решта повернулися з фронту з пораненнями, але на підприємстві вже не працюють.

«Ми працюємо 24/7, тому що вахтові бригади не мають вихідних, вони працюють по 15 діб, і певна бригада змінює іншу. Тому це нам сьогодні дозволяє вирішувати практично всі задачі, незважаючи на те, що ми втратили досить велику кількість висококваліфікованих спеціалістів», – зауважив Світайло.

Цьогоріч у травні до «Чернівціобленерго» надійшло 9422 звернення від споживачів, а з 1 до 27 червня кількість звернень зросла до майже 16 тисяч.

Улітку працівники «Чернівціобленерго» мають найбільше роботи. Ремонт та заміна пошкоджених кабельних ліній – один із найчастіших видів робіт у цей сезон. Нині роботи додає і відключення світла, через які виникають аварійні ситуації.

«На нових кабелях деколи трапляються аварійні ситуації: хтось десь щось копав, зачепив його так і залишив, нічого не сказав. Але з часом кабель прогниває. На старі кабелі відключення впливають сильно, бо коли пів дня немає світла, струм різко зростає, і воно своє дає», – говорить старший майстер бригади кабельних мереж Чернівецького РЕМ Богдан Гоголь.

У бригаді кабельних мереж – чотири працівники, тоді як колись їх було дев’ятеро. Працівників, кажуть, не вистачає, тому часом доводиться працювати зранку до ночі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівцях на шести вулицях з’явилися світлодіодні ліхтарі.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО