#громадськемісце Прикордонники відмовлятимуть у перетині чоловікам без військово-облікового документа #чернівці #chernivtsi

Прикордонники відмовлятимуть у перетині чоловікам без військово облікового документа

Починаючи з 17 липня, прикордонники не випускатимуть за кордон військовозобов’язаних чоловіків без військово-облікового документа.

Про це С4 повідомили у Чернівецькому прикордонному загоні.

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

У ДПСУ пояснюють, що 16 липня спливає двомісячний термін, передбачений законом, протягом якого громадяни України мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

Відтак, з 17 липня під час перетинання державного кордону України на виїзд прикордонники перевірятимуть в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи.

У разі відсутності військово-облікового документа прикордонники відмовлятимуть у перетині державного кордону на виїзд з України.

При цьому категорії людей, яким дозволено виїзд з України, наразі не змінилися.

«Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку від призову чи виключені з військового обліку за станом здоров’я, мають право на перетин кордону за наявності інформації в військово-облікових документах про отримання такої відстрочки (виключення з військового обліку) або довідки за формою, визначеною у додатку 6 до вищезазначеного Порядку», – нагадали прикордонники.

Раніше ми писали про те, що для перетину кордону чоловіки можуть використовувати додаток “Резерв+”, однак у застосунку мають бути відмітки про зняття з військового обліку або ж відстрочку.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО