#громадськемісце Сильні зливи та підвищення рівня води у річках: буковинців попереджають про негоду   #чернівці #chernivtsi

У Чернівецькій області з 2 до 4 липня очікується погіршення погодних умов. Синоптики прогнозують на території Буковини сильні зливи, внаслідок чого може піднятися вода у річках.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецький обласний центр з гідрометеорології.

Фото: pixabay

Так, увечері 2 липня та протягом 3 липня у Чернівецькій області очікується сильний дощ, гроза, місцями град, пориви північно-західного вітру до 17-22 м/с.

У зв’язку з цим синоптики оголосили ІІ рівень небезпечності – помаранчевий.

Разом з тим, на Буковині через значні опади з 2 по 4 липня прогнозують підйоми рівнів води на річках суббасейнів Пруту та Сірету. Очікується, що вода може піднятися від 0,5 до 1,5 м, а на окремих ділянках до 2,00 м.

Водночас, як попереджають в обласному центрі з гідрометеорології, у місцях проходження сильних злив буде відбуватися формування значного схилового та місцевого стоку, стрімке підвищення рівнів води на малих водотоках. У гірських районах існує загроза формування локальних селевих потоків.         

Слідкуйте за нами у Telegram     

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО