#громадськемісце У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення #чернівці #chernivtsi

У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення

У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні відкрили онкогематологічне відділення з блоком хірургії. У ньому проводитимуть обстеження та надаватимуть хіміотерапевтичне та підтримуюче лікування дітям із захворюваннями крові та онкологією.

Про це повідомляє С4.

[embedded content]

Щороку понад 800 дітей лікуються в онкогематологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Раніше відділення функціонувало на третьому поверсі. Щоб покращити умови перебування дітей та надавати комплексну медичну допомогу, його перенесли на поверх вище, де раніше було педіатричне відділення.

Облаштували онкогематологічне відділення за сприяння Чернівецької обласної ради. Ремонтні роботи профінансували спільно з міжнародною гуманітарною організацією, яка надала понад 7 млн грн, та обласною дитячою клінічною лікарнею, яка вклала 3 млн грн, зароблених завдяки контрактуванню з НСЗУ.

Діти з онкогематологічною патологією у новому отримуватимуть комплексну меддопомогу без переведення в інші лікувальні заклади. Відділення розраховане на 32 ліжка: 15 гематологічних, 10 онкологічних, п’ять хірургічних і два паліативних.

«У нас є дуже багато побажань: ми хочем трошечки змінити лікувально-діагностичний процес, ми зараз закуповуємо апаратуру, прилади для аналізів і тому подібне. Ми можемо створити всі умови. Для цього є бажання, є голови, є медперсонал, який вболіває за кожен день і кожну дитину», – говорить завідувач онкогематологічного відділення Михайло Гнатюк.

У відділені створені умови для довготривалого перебування хворих дітей та їхніх батьків, обладнана ігрова та навчальні кімнати для школярів. Також приміщення доступні для пацієнтів з обмеженими можливостями пересування. 

Нагадаємо, раніше у Чернівецькому обласному медичному діагностично-реабілітаційному центрі відкрили реабілітаційно-бальнеологічне відділення, де пацієнтам надаватимуть понад десять видів послуг – від цілющих ванн до психологічної допомоги.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО