#громадськемісце У Чернівецькій області від початку року потонули 12 людей, з яких чотири дитини #чернівці #chernivtsi

У Чернівецькій області від початку року потонули 12 людей, з яких чотири дитини

З початку 2024 року в Чернівецькій області на водоймах потонули 12 людей, з них – четверо дітей. За цей же період торік втопилося 11 осіб, серед них була одна дитина. 

Про це журналістам С4 повідомила речниця Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області Мирослава Іванчук.

За її словами, як порівняти з минулими роками, кількість потопельників збільшується. Лише за минулі вихідні втопилися чоловік та підліток. Четверту добу на Буковині шукають 17-річного хлопця, який зник у Дністрі.

«Найпоширенішими причинами трагічного випадку – це нехтування людьми найбільш елементарних правил поводження на воді. Люди, які виросли біля водойм, почувають себе безпечно у воді, і вважають, що вони можуть купатися на великій глибині. Проте вони неправильно розраховують свої сили, купаються в холодній воді, плавають в стані алкогольного сп’яніння», – зауважують у ДСНС.

Нагадаємо, 16 липня у селі Комарів Кельменецької громади на Дністрі зник 17-річний юнак. Хлопець плавав на надувному матраці, а відпливши від берега, зник з матраца та з поля зору. Наразі пошуки тривають. 

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО