#громадськемісце У Чернівецькій області встановлять мобільний реабілітаційний модуль: для чого він потрібні #чернівці #chernivtsi

У Чернівецькій області встановлять мобільний реабілітаційний модуль: для чого він потрібні

Буковина долучилася до проєкту зі встановлення мобільних реабілітаційних модулів – просторів для фізичного та психологічного відновлення людей, які постраждали внаслідок російського вторгнення.

Про це повідомили у Чернівецькій обласній військовій адміністрації, пише С4.

Уже цього року мобільний реабілітаційний модуль запрацює у Хотині. Там фахівці надаватимуть підтримку як ветеранам, ветеранкам та їхнім родинам, так і цивільному населенню.

Основні напрями допомоги: фізична реабілітація, постанова ходи на протезах, супровід протезування, ерготерапія, відновлення мовлення, психологічна допомога, групи підтримки, юридичний супровід, працевлаштування, навчання та перекваліфікація.

В ОВА пояснюють, що мобільний реабілітаційний модуль – це будинок площею 72 квадратних метри, зібраний за модульною технологією, повністю безбар’єрний, оснащений якісним реабілітаційним обладнанням. Серед переваг – технологічність, невеликі витрати, швидке виробництво та можливість масштабування.

«Відповідні простори інтегруються у місцеву систему охорони здоров’я, пакетування НСЗУ та суттєво підсилюють систему вторинної довготривалої реабілітації в післягострий період лікування в форматі амбулаторного прийому», – додали в ОВА.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у міській поліклініці №1 діти з Чернівецької громади можуть пройти фізичне та психологічне оздоровлення.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО