#громадськемісце У Чернівцях відбулися заходи, присвячені Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми (фото) #чернівці #chernivtsi

У Чернівцях відбулися заходи, присвячені Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми (фото)

На брифінгу в медіацентрі «Belle Vue» місцеві державні й недержавні організації розповіли про проблему протидії торгівлі людьми, ознайомили зі статистичними даними.

Відтак, на початку вулиці Ольги Кобилянської з ініціативи БО «БФ «Карітас Чернівецької Єпархії» за участі колективу Центру культури й дозвілля ЧНУ провели тематичний перформанс, де студенти показали дев’ять способів експлуатації і торгівлі людьми, серед яких: трудова експлуатація, сексуальне рабство, сурогатне материнство, продаж людей на органи, жебрацтво тощо.

Усі охочі мали змогу пройти опитування «ВПІЗНАЙ», щоб не потрапити в ситуацію торгівлі людьми.

Торгівля людьми — поширена проблема людства, про яку не можна мовчати. Це грубе порушення прав людини на життя, безпеку, свободу від рабства, легальну роботу, це переслідування, жорстокість, знущання чи принизливе ставлення тощо.

Торгівці людьми стають хитрішими, поширюють свою діяльність не тільки на великі міста, а й на невеликі села, де люди часто менш інформовані про такі ризики. Використовують найрізноманітніші способи, щоб залучити нових жертв: обіцяють роботу, краще життя або навіть «захист» від воєнних дій.

Фото: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО