#громадськемісце У Чернівцях за участі президента представили нову економічну платформу «Зроблено в Україні» #чернівці #chernivtsi

У Чернівцях за участі президента представили нову економічну платформу «Зроблено в Україні»

У п’ятницю, 12 квітня, у Чернівцях представили нову економічну платформу «Зроблено в Україні». У заході взяли участь Президент Володимир Зеленський і премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Telegram-канал начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка.

Як зазначив глава держави, платформа має стати дієвим інструментом у розвитку українського бізнесу. За його словами, йдеться не лише про оборонну промисловість, яка наразі в пріоритеті, але і про інший інноваційний бізнес, релоковані підприємства, яким потрібна підтримка.

Водночас віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко зауважила, що на програму «Зроблено в Україні» в бюджеті держави закладено рекордні за останній час понад 45 мільярдів гривень. З них для Буковини — 800 мільйонів гривень у рамках усіх програм.

Вона наголосила, що Буковина входить у трійку регіонів за кількістю релокованого бізнесу, а показник частки переробної промисловості в області 11.9% — найвищий із 2012 року.

Загалом, програма «Зроблено в Україні» покликана налагодити ефективну співпрацю між державою і бізнесом та сприяти розвитку українських виробників, що надзвичайно важливо в цей час.

Нагадаємо, 12 квітня Володимир Зеленський очолив Конгрес місцевих та регіональних влад, який уперше відбувся в Чернівцях.

Слідкуйте за нами у Telegram

<!–

58% українців вважають, що у боротьбі з пандемією коронавірусу “влада щось робить, але цього недостатньо.

Такі дані містять результати опитування компанії, що проводить соціально-політичні та маркетингові дослідження Socis. Згідно з результатами дослідження, у те, що влада робить недостатньо вірять 58,8% українців, 17,9% опитаних переконані, що влада нічого не робить. Приблизно стільки ж — 17,2 респондентів вважають, що “влада робить все, що може”. Водночас 48% учасників опитування не робили щеплення проти коронавірусу, 39,3% — повністю вакциновані, 11,8% зробили одне щеплення. Також 54,2 опитаних не хворіли на коронавірус, 40,4% — хворіли.

–>

ДЖЕРЕЛО