#громадськемісце На Буковині хочуть створити відділення для допомоги діткам з розладами аутистичного спектру #чернівці #chernivtsi

На Буковині хочуть створити відділення для допомоги діткам з розладами аутистичного спектру

На Буковині необхідно створити спеціалізоване відділення, де отримуватимуть комплексну допомогу діти з розладами аутистичного спектру. Таку можливість під час зустрічі обговорили голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко, представники Ротарі клубу в Україні та генеральний директор Буковинського центру відновного лікування та комплексної реабілітації дітей Антон Казанський.
Про це інформує Чернівецька обласна рада.
Аутизм – не лише медична, а й соціальна проблема. Адже дітям з такою недугою необхідні постійні заняття та інтеграція в суспільство. Нині вони мають змогу отримувати лікування в низці медичних закладів краю, та місця, де б до проблем таких пацієнтів підходили цілісно, немає. Тож, як зауважив губернатор Дистрикту 2232 Ротарі в Україні Олександр Хардін, організація готова підтримати створення відділення, якщо область вважає цей проєкт важливим.
Своєю чергою, Олексій Бойко подякував доброчинцям за постійну увагу до Буковини.
«Раді мати в особі Ротарі клубу надійного помічника та партнера. Знаю, що разом зможемо втілити ще не один важливий соціальний проєкт», – сказав голова обласної ради.

ДЖЕРЕЛО