#громадськемісце «Пасажир в останньому купе. Як олігарх Геннадій Боголюбов виїжджав з країни» #чернівці #chernivtsi

«Пасажир в останньому купе

Історія українського правосуддя багата на карколомні втечі. Але цей випадок дивовижний.
Боголюбов – колишній співвласник націоналізованого “Приватбанку”, друга за значимістю людина в неформальній фінансово-промисловій групі Ігоря Коломойського, яка отримала назву “Приват”.
За інформацією джерел “Української правди” в правоохоронних органах, наприкінці червня цього року він “переграв” українських правоохоронців і несподівано для них опинився чи то в столиці Австрії Відні, чи то в Лондоні.
Історія виїзду Геннадія Боголюбова за кордон починається 23 червня поточного року на Центральному залізничному вокзалі в Києві.
На вокзал олігарх приїхав не на звичному для себе броньованому Mercedes у супроводі джипа охорони, на якому Українська правда його неодноразово фіксувала в Києві, а разом із дружиною на її авто.
Обраниця Боголюбова – Еміне Джапарова. На початку року президент Володимир Зеленський призначив її постійним представником при міжнародних організаціях у Відні. До того Джапарова обіймала посаду першого заступника міністра закордонних справ.
Судячи з зображень із камер спостереження, які опинилися в розпорядженні редакції, Боголюбов зайшов у приміщення в бейсболці та окулярах.
Далі Боголюбов сів у 13 вагон потягу “Київ – Хелм”, де зайняв останнє купе.
За версією ДБР, Боголюбов залишив країну за паспортом іншої особи. Це – мешканець Волинської області, 67-річний Сюмак Микола Купріянович. Цей чоловік дуже приблизно схожий на Боголюбова.
Ми знайшли і змогли зв’язатися з Миколою Сюмаком. Він підтвердив, що загубив закордонний паспорт навесні 2022 року і запевнив, що не виїжджав з України 24 червня цього року та зараз перебуває вдома.
Більше подробиць за посиланням у першому коментарі

ДЖЕРЕЛО