Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Тривожно в Чернівцях і області останнім часом – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Тривожно в Чернівцях і області останнім часом #чернівці #chernivtsi

Тривожно в Чернівцях і області останнім часом

Тривожно в Чернівцях і області останнім часом. І не тому, що сюди можуть прилетіти ракети путіна і орків, не тому, що люди збідніли останнім часом.
А тому, що ні з того, ні з сього в цей час вулиці Чернівців заповнені знову російською мовою. Не тією мовою, якою говорять румуни з м’яким румунським акцентом, а суржиковою, агресивною мовою з матюками, з образливими словами, сороміцькими виразами.
Коли і як вся вулиця Кобилянська загалділа, захрюкала російською і чому ми дозволяємо це тепер?

Тепер головне встояти містянам перед мовною агресією ”плюшок з сучками на повідках”.

Хто кого переможе… Ми їх, чи навпаки…
Якщо вони переможуть нас спочатку мовою, потім культурою, то знову покличуть путіна. Мовляв, прийди і захисти їхню суржикову малороську мову. І їх, малоросів. Тоді ми будемо мати проблеми. Бо путін і орки повбивають нас, поґвалтують Буковину.

Якщо ми вистоїмо перед мовною агресією ”плюшок з сучками’, то повинні їх навчити і змушувати говорити українською, поважати українські традиції, поважати культуру, поважати наше життя.

Бо ми вас прийняли, як братів і сестер. Тож просимо допомагати нам і Україні побороти навалу путіна і орду московську.
Говорить українською.
А як буде ЧАС покаже…

ДЖЕРЕЛО