#громадськемісце У Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги з’явилось новітнє обладнання для виявлення інсультів #чернівці #chernivtsi

У Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги з’явилось новітнє обладнання для виявлення інсультів

У Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги завершується монтаж новітньої ангіографічної системи.
Про це повідомляє Руслан Запаранюк, начальник Чернівецької ОВА.
– Під час відвідування закладу ознайомився із ходом робіт. Медичне обладнання закупили у межах одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку. Ангіограф допоможе лікарні вийти на новий рівень надання медичних послуг. За його допомогою можна виявляти складну судинну патологію, зокрема інсульти, проводити діагностику та складні процедури з мінімальним ризиком для пацієнтів.
Також найближчим часом у закладі з’явиться й обладнання для деконтамінації інфекційно небезпечних медичних відходів. Для монтажу устаткування зі знезараження медичних відходів вже підготували відповідне приміщення.
Лікарня швидкої медичної допомоги є одним з найбільших багатопрофільних медичних закладів області, тут щодня надають невідкладну медичну допомогу та рятують життя сотень буковинців. У ході візиту поспілкувався із керівництвом та персоналом закладу, привітав їх із днем медичного працівника та подякував за сумлінну працю, – сказав Запаранюк.

ДЖЕРЕЛО