#громадськемісце Знищити Керченський міст і відвоювати Крим. Про які «реальні плани» каже Сирський? #чернівці #chernivtsi

Знищити Керченський міст і відвоювати Крим

  • Знищений Торецьк далі атакують, що нового?

Тривають бої за місто Торецьк, що на Донеччині. Українські військові кажуть, що просуватися армії РФ не вдається. Але відмовлятися від своїх намірів у Кремлі не хочуть. На що Росія готова йти, аби захоплювати практично знищені міста?

  • Відвоювати Крим – реально? Коли?

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що втрати Росії у війні проти України є втричі більшими, ніж українські, а на окремих напрямках «навіть ще вищі». Він сказав це в інтерв’ю британському виданню The Guardian, оприлюдненому 24 липня.

А ще заявив, що відвоювати Крим реально. Головнокомандувач нагадав, що українські морські безпілотники потопили близько третини Чорноморського військово-морського флоту Росії. «Для них це дійсно стало пасткою, а для деяких суден могилою», – сказав Сирський.

Це не перша схожа заява від української влади, але які ж шанси на повернення півострова військовим шляхом?

Чому генерали – непокарані?

Начальник штабу бригади «Азов» Богдан Кротевич подав до суду на Державне бюро розслідувань. Його обурив той факт, що правоохоронці не порушили справу проти колишнього командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерала Содоля.

Зокрема Кротевич написав у телеграмі, що 27 червня отримав відповідь від ДБР, яке заявило, що лист про Содоля лише буде додано до вже наявної справи, у якій «опосередковано» розглядаються дії командування оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Рішення генерала Содоля, стверджує Кротевич, призвели до втрат в українській армії, а отже ДБР порушує закон, бо «це фактично навмисна бездіяльність».

ДЖЕРЕЛО