Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Брат вбитого Кремлем Нємцова каже, що Путін пішов “ва-банк” і реалізовує смертельно небезпечний план для України – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Брат вбитого Кремлем Нємцова каже, що Путін пішов “ва-банк” і реалізовує смертельно небезпечний план для України #чернівці #chernivtsi

Брат вбитого Кремлем Нємцова каже, що Путін пішов “ва банк” і реалізовує смертельно небезпечний план для України

Спроби Кремля схилити Україну до перемир’я – це дуже небезпечна операція Кремля. Останнім часом влада РФ та її агенти почали дуже активно розганяти меседжі про готовність диктатора рф Володимира путіна до миру з Україною. Це не що інше, як кремлівська “спеціальна дезінформаційна операція”.

Про це у своєму блозі у Telegram пише російський політолог, опозиціонер Ігор Ейдман, повідомляє Діалог.

“Не досягнувши успіху силою на полі бою, російська влада намагається реалізувати свої цілі хитрістю за допомогою обману та маніпуляції. Для цього розпочато спеціальну дезінформаційну спецоперацію під умовною назвою “Путін готовий до компромісу”. Дезінформацію закидають в Офіс президента та ЗМІ.

У хід пішов текст “російських мирних речень” (його озвучив Дмитро Гордон в інтерв’ю Голованова). Це явна липа. Росія за ними нібито згодна на особливий статус і спільне з Україною керування Кримом. Для Путіна захоплення Криму – головне досягнення у кар’єрі, це його ідея фікс, він навіть обговорювати статус Криму ніколи не погодиться. Не погодиться він на інші компромісні пропозиції.

Знищення України як незалежної держави, а українців як самостійного народу – надцінна параноїдальна ідея Путіна, про яку він багато разів промовлявся та від якої не в змозі відмовитись. Проте деякі відомі експерти та журналісти останнім часом заговорили про можливість компромісу з Путіним ціною втрати Україною її окупованих територій і навіть намагаються готувати до цього суспільство.

Є відчуття, що й у владі хтось важливий клюнув на російську наживку... Необхідність гнилого компромісу виправдовується, зокрема, поширенням паніки щодо можливого приходу Трампа до влади. А паралельно до Києва несподівано їде Орбан і теж заманює Зеленського міражем угоди з Путіним.

Однак проблема навіть не у тому, чи гарний, чи поганий компроміс, а у тому, що з Путіним він просто неможливий. Не моя справа коментувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні, але я добре знаю російську політичну ситуацію.

Ця дезінформаційна спецоперація проводиться задля досягнення компромісного миру та навіть задля тимчасової заморозки війни. Її завдання – ослаблення, деморалізація та дестабілізація України.

Кремль намагається обманом змусити українську владу погодитися на компроміс, на втрату частини окупованих територій, а потім вимоги все посилюватимуться. Це ж типова для російської влади бандитська тактика. Головне – прогнути противника, щоб він дав слабину, нехай навіть у малому, а потім його вже простіше нагинатиме все нижче та нижче. Таким чином, Путін хоче розколоти українське суспільство, викликати конфлікт між українськими патріотами та керівництвом країни, позбавити українців волі до спротиву. Кінцева мета цієї провокації – хаотизація та захоплення України”., пише відомий російський опозиціонер.

ДО РЕЧІ:

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп веде переговори з Путіним про те, яку частину української території може залишити за собою Москва. Про це заявили дві колишні посадові особи національної безпеки Трампа, які, ймовірно, працюватимуть під час його другого терміну.

Про це повідомляє Politico. Згідно зі статтею, Трамп розглядає угоду, за якою НАТО зобов’язується не розширюватися на схід, зокрема в Україну та Грузію, і веде переговори з Путіним про те, “яку частину української території може залишити за собою Москва”, цитує Обозреватель.

Фото Politico

“За словами одного з експертів з національної безпеки, знайомого з думкою Трампа, який побажав залишитися неназваним, Трамп “буде відкритий до чогось, що виключатиме розширення НАТО і не повертатиметься до кордонів 1991 року для України. Це було б на столі. Але це не означає відмови від будь-якої іншої можливості, включно з постачанням великої кількості зброї в Україну”, – пише видання.

У квітні The Washington Post повідомила, що попередній план Трампа також включає тиск на Україну для передачі Криму та прикордонного району на Донбасі Росії.

“Я очікував би дуже швидкої угоди, щоб покласти край конфлікту”, – сказав Кевін Робертс, президент The Heritage Foundation, впливового аналітичного центру, пов’язаного з Трампом.

Сам Трамп публічно не розкривав своїх планів щодо України, але під час кампанії він неодноразово обіцяв припинити війну як одне зі своїх першочергових завдань, заявляючи, що зробить це “ще до того, як я навіть прибуду в Овальний кабінет, незабаром після того, як ми виграємо президентство”, під час мітингу 22 червня у Філадельфії. На запитання в подкасті від 21 червня про готовність зняти питання про вступ України до НАТО Трамп відповів, що обіцянка членства в НАТО була “помилкою” і причиною “чому почалася ця війна”.

Крім того, Трамп планує, що коли він стане президентом, європейські країни не тільки різко збільшать свої витрати на НАТО, а й відбудеться “радикальна переорієнтація” в альянсі. Трамп навряд чи різко вийде з НАТО. Однак навіть якщо він офіційно не вийде з організації, це не означає, що НАТО не зазнає змін під час його другого терміну.

Джерело

ДЖЕРЕЛО