Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Коли вимикатимуть світло в Чернівецькій області 1 липня: графік обленерго – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Коли вимикатимуть світло в Чернівецькій області 1 липня: графік обленерго #чернівці #chernivtsi

Коли вимикатимуть світло в Чернівецькій області 1 липня: графік обленерго

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Графік відключень електрики на понеділок, 1 липня. Фото: oblenergo.cv.ua

Читати ще

Читати ще Публікують графіки та сповіщають про погодинні відключення світла: у “Чернівціобленерго” запустили додаток “eSvitlo”

Дізнатись номер своєї групи можна за пошуком на сайті.

Яка ситуація з відновленням енергосистеми України

Восени 2022-го Росія регулярно почала обстрілювати енергоінфраструктуру України. Після масованого обстрілу військами РФ 23 листопада в Україні почали розгортати “пункти незламності”. “Пункти незламності” — це місця, де в разі тривалого відключення світла через обстріли, людина може підзарядити мобільні пристрої, зігрітись та випити гарячі напої. Пункти можна знайти на онлайн-мапі.

Міжнародні організації та уряди країн відправили Україні генератори та іншу допомогу для відновлення електрики. 13 грудня в Парижі відбувся перший енергетичний “Рамштайн”, де серед іншого ухвалили 1 мільярд доларів Україні на проходження зими.

Після масованих обстрілів 16 грудня в Україні запровадили надзвичайний стан в енергетиці. У грудні через російські обстріли з ладу була виведена половина енергосистеми України.

У жовтні 2022 року прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що 2023 року Україна потребуватиме ще 17 млрд доларів на швидку відбудову енергетичної, критичної та житлової інфраструктури, а також відновлення економіки.

25 липня Шмигаль заявив, що в Україні під час підготовки до зими вже здійснили близько 60% запланованих робіт із відновлення електромереж, пошкоджених під час масованих атак РФ.

30 липня прем’єр повідомив, що у держави є кошти на відновлення, ремонт і захист об’єктів енергетики й важливо вчасно провести всі заплановані заходи. Він наголосив, що до початку опалювального сезону перед Міненерго стоїть чітке завдання — додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. До кінця року, впродовж листопада-грудня, — додати в систему ще 1,2 ГВт. Ідуть ремонти та захист енергооб’єктів.

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

ДЖЕРЕЛО