#громадськемісце Ще дві громади на Буковині будуть відшкодовувати проїзд пільговиків у транспорті #чернівці #chernivtsi

Ще дві громади на Буковині будуть відшкодовувати проїзд пільговиків у транспорті

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Громадський транспорт Чернівці. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

Кам’янецька та Острицька громади Чернівецької області планують укласти договори на безплатний проїзд своїх пільговиків у громадському транспорті Чернівців. Коли громади укладуть договори, жителі зможуть подати заявку на виготовлення транспортної картки та отримати її у місцевому ЦНАПі.

Пільговий проїзд для жителів Камʼянецької громади

Голова Кам’янецької громади Василь Загарюк розповів Суспільному, що жителі громади, які мають пільги, зможуть їздити безплатно, а гроші за їхній проїзд буде відшкодовувати громада. Одна людина зможе отримати 90 безкоштовних поїздок на рік.

“Вчора на виконкомі ми підняли це питання, бо у нашому списку вже є люди, які звертались з цим. Будемо купляти пільгові картки тим, кому це справді потрібно”, — каже Загарюк.

За проїзд будуть відшкодовувати тим пільговим категоріям, чия соціальна виплата не перевищує чотири тисячі гривень.

“В кого більше грошей, ті можуть самі себе забезпечувати, я думаю. А відшкодовувати за проїзд будемо і пенсіонерам, і людям з інвалідністю, військовослужбовцям та іншим”, — каже Загарюк.

Для цього жителі громади мають подати заявку на виготовлення транспортної картки “Пільгова” та отримати її у місцевому центрі надання адміністративних послуг. Ця послуга запрацює, як тільки виготовлять пільгові картки, розповідає Загарюк.

Коли Острицька громада укладе договір

У Острицькій громаді також будуть відшкодовувати за проїзд пільговим категоріям населення, повідомив Суспільному голова Острицької громади Василь Цуркан. Громада планує укласти договір приблизно через два-три місяці.

“Ми прийняли таке положення, але ще обговоримо це питання на сесії в порядку денному. Все залежить від бюджету, бо доходу немає, але працюємо у цьому напрямку”, — каже Цуркан.

Які громади вже уклали договори з ЧТУ

Договори на компенсацію проїзду пільговиків з тролейбусним управлінням вже уклали Чагорська, Кіцманська, Глибоцька, Волоківська, Неполоковецька, Мамаївська, Вашківецька, Великокучурівська та Вижницька громади. Право на безплатний проїзд мають ті пільговики, які отримали персоналізовану транспортну картку.

Читати ще

Читати ще Перелік громад, жителі яких можуть їздити у громадському транспорті Чернівців безплатно

Читати ще Оплата без готівки та пільговий проїзд: все, що потрібно знати про електронний квиток у Чернівцях

Читати ще Пільгові картки для громад Чернівецької області: скільки коштують та які суми громади мають компенсувати

ДЖЕРЕЛО