#громадськемісце Як буковинець вирощує близько ста тонн кавунів за сезон #чернівці #chernivtsi

Як буковинець вирощує близько ста тонн кавунів за сезон

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Георгій Юрку вирощує кавуни. Суспільне Чернівці”З кожним разом було краще — спочатку посадив пів гектара, потім півтори і вже два у цьому році”, — каже Юрку.

Георгій розповідає, що буковинський клімат більш холодний та вологий, ніж херсонський, тому його кавуни можуть дозріти на два тижні пізніше.

“Я не додаю ніякі гербіцидихімічні препарати, які використовують для боротьби з небажаною рослинністю. У мене є мікро- та макроелементи, ще використовую перепелиний перегній, аби краще дозрівали. Також, коли починає цвісти кавун, я привожу сюди вулик — так краще для кавунів”, — розповідає чоловік.

Кавун, який виростив Георгій Юрку. Суспільне Чернівці

Кавун, який виростив Георгій Юрку. Суспільне Чернівці

За словами Георгія, спершу потрібно посіяти насіння кавуна у касети з торфом. Вони мають постояти у теплиці до паростків орієнтовно місяць.

“Опісля висаджуємо цю розсаду у відкритий ґрунт. Звісно, з’являються бур’яни, з якими ми боремось. І потрохи фрукти починають виростати. І вже потім можна їсти дуже солодкі буковинські кавуни”, — каже Юрку.

Садиба з кавунами Георгія Юрку. Суспільне Чернівці

Читати ще

Читати ще “Найпотужніше у виробництві овочів”: у селі на Буковині майже всі жителі займаються городництвом

Читати ще “Шукаємо нові ринки збуту”. Історія підприємців з Буковини, де яблука вирощують усім селом

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected].

ДЖЕРЕЛО