#громадськемісце Якою буде погода на Буковині впродовж тижня #чернівці #chernivtsi

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Чернівці. Фото: Марія Пайлик / Суспільне Чернівці

У Чернівецькій області дощі на більшості території припиняться 16 вересня увечері. Нічні температури поступово знизяться та з’являться ранкові тумани.

Про це Суспільному розповіла директорка обласного гідрометеоцентру Тетяна Негадайлова.

За її словами, останні три доби, починаючи з суботи 14 вересня, на погоду Буковини впливає циклон, який переміщується із Балкан на Чорне море.

“Починаючи з суботи по області пройшли помірні, значні, а в цю ніч місцями і сильні опади, які скоріше несли за собою позитивний характер, тому що річки області наповнилися дещо водою, відмічаються невеликі підйоми рівня води, — до 20 і 40 сантиметрів. Річки проходять в межах своїх берегів, в межах русел, але зате наповнюються водою поля, яким напередодні бракувало вологи,” — каже Негадайлова.

У вихідні, 14-15 вересня, температура на Буковині знизилася до 16 градусів тепла. Найтепліше було у центральних районах. З 16 вересня дія циклону слабшає. До кінця дня в понеділок синоптики очікують по області невеликі дощі, а 17 вересня — невеликі дощі місцями, переважно в гірських районах.

За словами Негадайлової, упродовж тижня в Чернівецькій області погода буде сухою, без опадів.

“Тиждень буде досить комфортний, щоправда нічні температури поступово знизиться, якщо перша половина тижня — це температури в межах 12-15 градусів тепла, то надалі під час прояснення вона знизиться до 6-10 градусів тепла,” — каже Негадайлова.

Також синоптики прогнозують ранкові тумани. Водночас денні температури триматимуться у межах 20-23 градусів тепла.

Читати ще

Читати ще Цього літа на Буковині фіксували рекордно високі температури: якою буде погода на початку осені

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

ДЖЕРЕЛО