#громадськемісце Захисникам України та рідним воїнів-земляків, які полягли за Батьківщину, вручено державні нагороди та відзнаки «Почесний громадянин Сокирянщини» #чернівці #chernivtsi

Сьогодні, 15 липня, в Україні відзначають визначні свята – це День Української Державності, День Хрещення Київської Русі-України та День українських миротворців. Ці пам’ятні дати вкотре нагадують нам про складний шлях до нашого державотворення, до нашої незалежності, яку в цей час продовжують відстоювати наші захисники і захисниці. Серед них – чимало наших земляків. Багато із них удостоєні відзнак та нагород, зокрема, і державних.

В рамках відзначення пам’ятних для української держави свят, сьогодні у залі засідань Сокирянської міської ради Героям російсько-української війни, а також рідним полеглих воїнів були вручені  державні нагороди та відзнаки “Почесний громадянин Сокирянщини”. 

Вручили відзнаки міський голова Василь Козак та тимчасово виконуючий обов’язки начальника Другого відділу Дністровського РТЦК та СП Володимир Кучінік.

Медаллю Міністра оборони  України «За поранення» відзначені: Сергій Бурчаківський, Віталій Василіца, Михайло Глєбов, Дмитро Грама та Костянтин Федчишин.

Медалі командувача оперативного управління «Каховка» посмертно удостоєний Василь Коваль.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно відзначений Анатолій Козак.

Відзнаки, приурочені другій річниці створення 57 окремого стрілецького батальйону, вручено рідним Анатолія Пержула. Такою ж нагородою посмертно відзначений Олег Харабара.

Відповідно до рішень Сокирянської міської ради восьмого скликання, за мужність, самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, звання «Почесний громадян Сокирянщини» посмертно присвоєно жителям громади: Олегу Забудьку, Володимиру Гуцулу, Владиславу Чабану.

Дякуємо Героям за захист!

Честь і шана живим!

Вічна пам’ять і слава полеглим!

    

Джерело

ДЖЕРЕЛО