#громадськемісце Чим буде займатися інспектор служби освітньої безпеки на Буковині #чернівці #chernivtsi

Чим буде займатися інспектор служби освітньої безпеки на Буковині

На Буковині оголосили конкурс на відбір інспекторів служби освітньої безпеки. Про специфіку роботи, вимоги, зарплату інспекторів СОБ розповів начальник сектору організації служби освітньої безпеки ГУ НП в області Сергій ПЛАТАШ.

Про це йдеться у публікації “МБ”.

– Це новий проєкт за підтримки Президента України, Міносвіти та МВС. Інспектор СОБ – це не охоронець у школі. Це людина, яка безпосередньо бере участь у роботі педагогічного колективу, педагогічних рад, батьківських зборів. На одну школу повинен бути один поліцейський. Він має забезпечувати публічну безпеку та порядок у закладі освіти, проводити інтерактивні заняття із школярами, – розповідає Сергій Платаш.

Також інспектор служби освітньої безпеки перед початком занять повинен обстежити класи та прилеглу територію на наявність небезпечних предметів. Зараз в області активно триває конкурс на відбір кандидатів.

– Щоби взяти участь у конкурсі, кандидат повинен заповнити анкету. Її можна знайти на сайті Головного управління Нацполіції в області. Заповнювати анкети можна із 17 по 30 червня. Вимоги до кандидатів: громадянство України, вища освіта, знання законодавства, сертифікат про вільне володіння українською мовою. Упродовж липня триватиме відбір. Це військово-лікарська комісія, знання законодавства, фізична підготовка, тестування в поліцейського психолога. Якщо кандидат пройшов відбір, то на початку серпня матиме заплановані навчання, – пояснює майор поліції.

Навчання кандидатів відбувається у спеціалізованих вишах поліції протягом шести місяців. Їх забезпечують житлом і харчуванням.

– Після навчання та затвердження на посаді такі кандидати стануть поліцейськими. Вони отримуватимуть зарплату не менш як 20500 гривень. Під час дії воєнного стану та російської агресії ця посада є важливою, адже це насамперед безпека наших дітей, – додає поліцейський.
Нині в області є 49 вакантних посад інспектора служби освітньої безпеки. У Чернівцях таких місць – 39.

Довідка

Для участі у конкурсі на посаду інспектора служби освітньої безпеки треба заповнити онлайн-анкету та особисто надати пакет необхідних документів. Їх приймають за місцем розташування підрозділів поліції або за адресою: Чернівці, вулиця Головна, 24, із 17 червня по 1 липня 2024 року.

Довідкову інформацію можна почути, зателефонувавши за телефоном сектору організації відбору ГУ НП в області: 0661833317 або 0672045481.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 13:00

Коментарів 1 Переглядів 176

ДЖЕРЕЛО