Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Дієтологиня назвала популярні напої, які шкодять здоров’ю – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Дієтологиня назвала популярні напої, які шкодять здоров’ю #чернівці #chernivtsi

Глікемічний індекс вказує на швидкість розщеплення продуктів в організмі та перетворення їх на глюкозу — основне джерело енергії. Дієтолог назвала напої, які мають високий глікемічний індекс та призводять до значних коливань рівня глюкози у крові.

Про це повідомляє дієтологиня Ольги Безуглої.

Які напої містять високий ГІ

Напої з високим ГІ, як правило, впливають на рівень цукру в крові швидше, ніж тверда їжа. Це тому, що рідини перетравлюються і абсорбуються швидше, ніж тверді продукти.

Тверда їжа містить волокна, білки та жири, які сповільнюють процес травлення і абсорбцію вуглеводів.

Зазвичай люди споживають більше калорій через напої, не відчуваючи при цьому ситості, яку зазвичай надає тверда їжа. Це може призвести до зайвого споживання калорій і збільшення ваги.

Напої з низьким ГІ сприяють стабільному рівню цукру в крові, надають тривале відчуття ситості та енергії.

Дієтолог назвала глікемічний індекс таких напоїв:

пиво – 110
рисове молоко – 86
Coca-Cola – 74
ананасовий сік – 55
какао – 51
грейпфрутовий сік – 45
біле сухе вино – 44
цикорій – 40
томатний сік – 38
молоко – 31
“Дбайте про своє здоров’я, обираючи напої з низьким глікемічним індексом, і ваше тіло віддячить вам енергією та гарним самопочуттям”, – йдеться у повідомленні.

Показники глікемічного індексу

Діапазон показників продуктів і страв, які мають низький глікемічний індекс, становить від 0 до 55, середній – від 56 до 69, високий – від 70 і вище.

Низькоглікемічні продукти, ґрунтовно перетравлюючись, забезпечують тривале відчуття ситості та перешкоджають надмірним стрибкам цукру в крові.

На рівень глікемічного індексу впливає безліч факторів:

якість продукту
спосіб та температура приготування та зберігання
кількість доданого цукру
баланс вуглеводів та білків
ступінь зрілості продуктів
спосіб їх подрібнення
методи обробки для приготування або для тривалого зберігання

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 01:45

Коментарів 0 Переглядів 69

ДЖЕРЕЛО