Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Досі не вірю у перемогу: військовий з Буковини розповів про змагання у США – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Досі не вірю у перемогу: військовий з Буковини розповів про змагання у США #чернівці #chernivtsi

Досі не вірю у перемогу: військовий з Буковини розповів про змагання у США

Вадим Гільчук у змаганнях Повітряних сил і морської піхоти США здобув перемогу в паверліфтингу. Також має золоту медаль у змаганнях із волейболу сидячи та срібну медаль із веслування.

Про це Вадим Гільчук розповів molbuk.ua.

Військовий зізнається, що досі не може повірити у перемогу.

25 березня Вадим повернувся додому. Він родом з села Біла Мамаївської територіальної громади. Біля потяга військового урочисто зустріли активісти. Вадим зізнається, що від такої зустрічі йому було ніяково.

Це була одна із перших перемог української збірної

До складу збірної України в американських змаганнях United States Air Force Trials 2024 Вадим потрапив як ветеран Державної прикордонної служби. Він воював під Бахмутом. У лютому 2023 року, у свій день народження, Вадим отримав важке поранення внаслідок мінометного обстрілу. Він втратив обидві ноги вище колін. Вадима протезували у Львові. Чоловік заново вчився ходити на протезах. Реабілітація тривала досить довго. Щойно з’явилася змога, він одразу почав займатися спортом. У січні 2024 року Вадим потрапив до збірної України: її тридцять військових обрали з-поміж 200 учасників.

– Я досі не можу повірити, що здобув перемогу в змаганнях, – зізнається Вадим. – До Америки ми з командою прилетіли шостого березня. Уже наступного дня розпочалися змагання. Два дні тривали змагання з паверліфтингу. Змагався я в меншій категорії, ніж думав, через свою травму. Підняв 120 кілограмів, і це була найбільша вага. Якось навіть не думав про перемогу, тому був шокований, коли мені сказали виходити на нагородження. Це була одна із перших перемог української збірної.

Також наша команда здобула перемогу у волейболі сидячи. А ще у мене є срібло у веслуванні. Також представляв Україну на змаганнях у стрільбі з лука. Мені сподобався цей вид спорту під час тренування. Та потім якось перегорів і через це не посів призове місце.

Буду допомагати побратимам

Вадим розповідає, що в змагання брали участь сотні учасників. Крім того, було спілкування з американськими військовими.

– Я спілкувався з тими, хто отримав важке поранення. Був військовий з ампутацією двох ніг. Це така ж травма, як і у мене. Ми з ним швидко порозумілися. У деяких категоріях змагалися, але попри те, щиро підтримували один одного, і це було круто, – згадує Вадим.

Перед поїздкою до Америки Вадим Гільчук разом з активістом Віталієм Яремчуком оголошували збір коштів. Усього за кілька днів вдалося зібрати майже 60 тисяч гривень. Ці кошти Вадим не витратив. Тепер планує завдяки їм допомагати побратимам і пораненим військовим.

– Цей збір оголошували для поїздки в США, але кошти не знадобилися, тому вони підуть на допомогу військовим, – каже Вадим. – Одні мої побратими воюють, інші поранені. Їм буду допомагати. А ще я й далі займаюся спортом, зокрема паверліфтингом. Паралельно шукаю роботу. Шостого квітня будуть змагання в Чернігові, тож я планую туди поїхати. Дуже хочу своїм прикладом показувати пораненим, як я, що нам можна робити багато чого. Головне – не опускати руки.

Сьогодні, 21:11

Коментарів 0 Переглядів 80

ДЖЕРЕЛО