Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Дикі та надзвичайно корисні. Дієтологиня назвала продукт, який неодмінно треба їсти влітку – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Дикі та надзвичайно корисні. Дієтологиня назвала продукт, який неодмінно треба їсти влітку #чернівці #chernivtsi

Дикі ягоди, які ростуть у лісі чи на гірських пагорбах, мають дуже велику користь для організму.

Про це розповідає Оксана Скиталінська в Instagram.

У чому плюси диких ягід

Дикі ягоди, наповнені найпотужнішими антиоксидантами-фітонутрієнтами, природнім вітаміном С.

Ці ягоди ніколи ре зазнавали селекцій, модифікацій та зберегли свою природну ідентичність, якій вже сотні або й тисячі років.

Вони містять всі речовини, які еволюційно необхідні людям для підтримки хорошого здоровʼя.

Сучасна людина замінила природні кольори-поліфеноли штучними та синтетичними барвниками, які нерідко є не лише індиферентними для організму людини, але й шкідливими для неї.

“Тому використовуйте літо, як можливість оздоровитися природними необхідними речовинами — їжте дикі ягоди, які є невіддільною частиною протизапального харчування”, – написала Оксана Скиталінська.

Ще переваги диких ягід

Природність і відсутність хімічних добрив

Дикі ягоди зазвичай ростуть у природних умовах, якомога далі від зон сільськогосподарського впливу. Тому вони менше піддаються обробці хімічними добривами й пестицидами.

Більше антиоксидантів

Дослідження показують, що дикі ягоди можуть містити більше антиоксидантів порівняно з культивованими сортами, оскільки вони адаптовані до життя в умовах конкуренції з іншими рослинами та враженнями від середовища.

Більш виражений смак і аромат

Дикі ягоди часто відрізняються більш насиченим смаком і ароматом, оскільки вони розвиваються в умовах, близьких до природних.

До слова, збирання диких ягід сприяє збереженню біорізноманіття, оскільки це сприяє збереженню їхніх природних місць і допомагає у відновленні дикої флори.

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 02:00

Коментарів 0 Переглядів 71

ДЖЕРЕЛО