Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
“Гравітон” хочуть розвантажити від заторів: як це зроблять – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце “Гравітон” хочуть розвантажити від заторів: як це зроблять #чернівці #chernivtsi

"Гравітон" хочуть розвантажити від заторів: як це зроблять

На вулиці Руській планують запровадити реверсний рух.

Про це molbuk.ua повідомили у департаменті транспорту та окремих питань комунального господарства Чернівецької міської ради.

Вулиця Руська є однією із найбільш завантажених. У години пік затори тут – від мікрорайону Гравітон до вулиці Фастівської, й у них доводиться стояти тривалий час. Мешканці вже давно просять розв’язати проблему із заторами. Мікрорайон розбудовується, тут з’являються нові багатоповерхівки.

У міськраді ще наприкінці минулого року взялися розв’язувати це питання.

Розпорядженням мера від 29 грудня 2023 року створена комісія, яка працює над розв’язанням питання заторів на Гравітоні. Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства замовив схему організації дорожнього руху по вулиці Руській на ділянці дороги від Зеленої до Гравітону з урахуванням смуги реверсивного руху. У нас було рішення зробити окрему смугу для громадського транспорту, а потім обговорили питання запровадження реверсивного руху. Уже провели тендер, інженерна компанія має розробити схему руху, яку вивчатиме комісія”, – каже начальниця відділу транспорту Галина Гризунова.

Планується дорогу поділити на три смуги.

“Є пропозиції щодо влаштування смуги реверсивного руху на вулиці Руській, її будуть змінювати залежно від заторів. Планується дорогу поділити на три смуги: дві смуги будуть використовуватися вранці в напрямку центру міста, дві смуги – ввечері з міста”, – пояснила Галина Гризунова.

Схему розроблятимуть понад місяць.

“Поки що не знаємо, як будуть регулювати реверсний рух – встановлять знаки чи світлофори. Чекаємо від проєктантів схеми організації дорожнього руху до кінця літа”, – зазначили у департаменті.

Сьогодні, 19:26

Коментарів 0 Переглядів 174

ДЖЕРЕЛО