Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
Коли українцям очікувати зменшення графіків відключення світла: відповідь “Укренерго” – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце Коли українцям очікувати зменшення графіків відключення світла: відповідь “Укренерго” #чернівці #chernivtsi

Коли українцям очікувати зменшення графіків відключення світла: відповідь "Укренерго"

В Україні з 20-х чисел липня очікується вихід з ремонтів генеруючого обладнання, що покращить ситуацію в енергосистемі та призведе до суттєвого помʼякшення графіків.

“Ми очікуємо в кінці липня покращення ситуації, бо є низка позитивних очікувань в частині виходу з ремонту енергетичного обладнання, яке виробляє електроенергію. Також традиційно для нашого кліматичного регіону очікується зниження температури”, – повідомив радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрій Бойко в ефірі “Суспільного”.

За його словами, дефіцит в енергосистемі хоч і залишиться, однак буде суттєво меншим порівняно із поточною ситуацією.

“Не кожен день ми максимальну кількість електричної енергії імпортуємо. В останні дні цей обсяг знизився. Але НЕК “Укренерго” як наслідок добирає до цього рівня шляхом залучення аварійної допомоги від наших сусідів, активуючи відповідні запити”, – пояснив Бойко.

Він відмітив, що в сусідніх країнах також спостерігається спекотна погода та збільшення навантаження в енергосистемі, що впливає на їхню здатність надати Україні аварійну допомогу.

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 17:15

Коментарів 0 Переглядів 102

ДЖЕРЕЛО