#громадськемісце Литва цьогоріч виділить €1,2 мільярда на військову допомогу Україні #чернівці #chernivtsi

Литва цьогоріч виділить €1,2 мільярда на військову допомогу Україні

Литва у цьому році виділить 1,2 млрд євро у фонд підтримки України, створений ЄС, на закупівлю боєприпасів та військової техніки. Також допоможе удосконалити систему безпеки в українських школах. На це уряд виділив 400 тис. євро.

Про це на пресбрифінгу у Львові сказала міністр внутрішніх справ Литви Аґне Білотайте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як владні установи, так і населення Литви розуміють важливість надання допомоги Україні. Ми готові надавати підтримку, як у військовій так і цивільній сферах, адже усвідомлюємо, що наразі ви боретесь за нас. Ми б хотіли наголосити, що, можливо, ми невелика країна, оскільки наше населення нараховує три мільйони людей, сума допомоги, яку ми надаємо, сягає 1 мільярд 200 мільйонів євро. Ми будемо докладати абсолютно усі зусилля, щоб продовжувати підтримувати вас, і будемо стояти з вами до перемоги“, – зазначила Білотайте.

Йдеться про внесок країни у фонд підтримки України, створений ЄС для посилення військової допомоги, в обсязі 5 мільярдів євро на поточний рік. Ці гроші будуть спрямовані на закупівлю боєприпасів та військової техніки й обладнання для їх поставок в Україну, а також на продовження підготовки українських військовослужбовців.

Білотайте наголосила, що окрім коштів на військову підтримку Литва активно продовжує реабілітацію українців, які постраждали від війни. Наразі допомогу вже отримали 500 осіб і наразі країна готова прийняти ще 200.

“Одне з важливих завдань, які зараз є на порядку денному, це безпека українського освітнього середовища. Уряд Литви готовий виділити 400 тис. євро на закупівлю і встановлення металодетекторів в освітніх закладах України“, – додала міністерка.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 23:42

Коментарів 0 Переглядів 57

ДЖЕРЕЛО