#громадськемісце “Можна відчути себе птахом”: дослідник із Чернівців опублікував фото неймовірних краєвидів на Дністер #чернівці #chernivtsi

"Можна відчути себе птахом": дослідник із Чернівців опублікував фото неймовірних краєвидів на Дністер

Автор усіх фото – Назар Смірнов

Співробітник Чернівецького обласного краєзнавчого музею, кандидат біологічних наук, відомий герпетолог Назар Смірнов опублікував світлини ділянок Національного природного парку “Хотинський”, розташованих на схилах Дністровського каньйону.

Фото, оприлюднені на фб-сторінці дослідника, зроблені і з висоти пташиного польоту, і зблизька, пише пише molbuk.ua

Кожне з них вражає своєю красою. Тут можна побачити захід сонця над Бакотською затокою, вид на монастир у Бакоті, ящірок, мідянок, боброві загати, гнізда птахів, жаб, “клумби” на каменях, різні види рослин та багато чудових краєвидів на Дністровські каньйони.

“Хоча значна частина площі Нацпарку “Хотинський” – це акваторія річки Дністер, для мене особисто найбільш привабливими та цікавими є ділянки, що розташовані на суші, на схилах Дністровського каньйону.

На фоні прилеглих заселених і розораних просторів вони зберігають доволі природний вигляд і є “рефугіумами” (“прихистками”) для величезної кількості живих істот, у тому числі – рідкісних “червонокнижних” видів.

До того ж, саме звідси зазвичай відкривається неймовірний краєвид на величний Дністер. І кожен може відчути себе птахом, якого обвіває вільний вітер, запрошуючи у політ (а інколи – і прямо штовхаючи), – підписав світлини Назар Смірнов.

Читайте також: Моторошний пейзаж: наслідки різкого зниження рівня води у Дністровському водосховищі на Буковині – фото

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 17:22

Коментарів 0 Переглядів 181

ДЖЕРЕЛО