#громадськемісце На Буковині судитимуть землевпорядника, який вкрав і продав 12 га землі на березі Дністра #чернівці #chernivtsi

Привласнення земель комунальної власності на Буковині вартістю у пів мільйона грн – судитимуть інженера-землевпорядника.

Прокурори Дністровської окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно землевпорядника за фактами використання підроблених документів,  шахрайства,  зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, несанкціонованих дій з інформацією та розпорядження майном набутим злочинним шляхом (ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 та ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, місцевий інженер-землевпорядник, зловживаючи службовими повноваженнями, на підставі фіктивних документів, незаконно виготовив земельно-технічну документацію на дві земельні ділянки, розташовані поблизу річки Дністер. Надалі він провів всі необхідні реєстраційні дії для оформлення права власності на них за двома фізичними особами.

Усвідомлюючи, що право власності на цю землю здобуте злочинним шляхом, підозрюваний продав її від імені власників добросовісним набувачам майже за 12 тис. доларів США.

Внаслідок цих протиправних дій з комунальної власності безпідставно вибуло 0,12 га землі вартістю майже 500 тис. грн.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 10:33

Коментарів 0 Переглядів 89

ДЖЕРЕЛО