Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /home/u442528224/domains/hromadske.space/public_html/wp-content/mu-plugins/PluginOrganizerMU.class.php on line 27
На Буковині у прийомних сім’ях виховується майже сто дітей – Громадське Місце Чернівці

#громадськемісце На Буковині у прийомних сім’ях виховується майже сто дітей #чернівці #chernivtsi

У Чернівецькій області функціонують 15 дитячих будинків сімейного типу.

Про це повідомила т.в.о начальника Служби у справах дітей Чернівецької ОВА Амалія Буза.

Держава підтримує сімейні форми виховання.

На Буковині є 52 прийомні сімʼї, у яких виховуються 102 дітей, функціонують 15 дитячих будинків сімейного типу, до яких влаштовано 114 дітей. У 10 патронатних сім’ях перебувають 14 дітей”, – сказала Амалія Буза.

Батькам-вихователям офіційно зараховують в трудову книжку роботу з дітьми.

“Також батьки-вихователі отримують грошове забезпечення на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи (наразі 3028 грн) на кожну дитину-вихованця та прийомну дитину. Ці виплати не залежать від пенсії, аліментів, стипендії чи інших видів державної допомоги. Також є допомога у розмірі 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування, що наразі становить 7990 гривень. Для дітей з інвалідністю ця допомога збільшується до 3,5 прожиткових мінімумів, що дорівнює 11186 гривням на кожну дитину, – зазначає Амалія Буза.

Більше дізнатися про сімейні форми виховання і те, як стати батьками- вихователями можна у Службі у справах дітей Чернівецької ОВА.

Читайте новини МБ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 20:00

Коментарів 0 Переглядів 48

ДЖЕРЕЛО