#громадськемісце Перерахував “знайомій” 12 тис. грн: чернівчанин став жертвою аферистів #чернівці #chernivtsi

Перерахував "знайомій" 12 тис

Шахраї продовжують різними способами виманювати кошти у громадян. Один із поширених видів кіберзлочину – злам облікових записів у соціальних мережах, а в подальшому розсилка повідомлень із проханням позичити гроші. Якщо ви отримали подібний меседж, перш ніж перераховувати кошти, зв’яжіться з тим, хто до вас звернувся.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області,пише molbuk.ua

Учора, 10 квітня, із заявою про шахрайство до поліції звернувся 26-річний чернівчанин. Чоловік розповів, що у месенджері йому написала знайома і попросила кошти у борг. Чоловік без вагань перерахував на банківський рахунок понад 12 тисяч гривень. Лише через деякий час зрозумів, що став жертвою аферистів.

За вказаним фактом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

“Якщо ви отримали схоже повідомлення у соціальній мережі від своїх знайомих, негайно зв’яжіться з ними й перевірте правдивість інформації. Якщо ви підозрюєте, що вашу сторінку зламали, перевірте особисті повідомлення – чи не було відправлених в той момент, коли ви не були в мережі, або таких, які містять підозрілі посилання. Якщо ви зрозуміли, що вас намагаються ошукати, або вже потерпіли від шахраїв, негайно телефонуйте на лінію “102“, – звертається поліція до буковинців.

Читайте новини “МБ“ у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сьогодні, 10:37

Коментарів 0 Переглядів 114

ДЖЕРЕЛО